tiistai 30. heinäkuuta 2013

29.7. Oikeaa hollantilaista kanavamatkailuaTänään maanantaina lähdimme liikkeelle vasta puolen päivän maissa. Heti sataman takana tai pikemminkin ennen satamaa, käännyimme ensimmäiseen sulkuun, joka johti meidät Staande mastroute -reitille kohti Amsterdamia. Saattaisimme päästä koko Hollannin läpi masto pystyssä, koska kaikki sillat tällä reitillä ovat avattavia. Kanavalla oli paljon mielenkiintoista nähtävää, mm. siltoja, erilaisia rakennuksia, haikaroita, valtavan paljon lehmiä ja lampaita sekä edellämme ajanut saksalaisvene, joka meni jokaisen nostosillan alta jo ennen kuin punainen valo oli sammunut.

Neljän maissa saavuimme Groningin Oosterhavenin vierasvenesatamaan, joka näytti aika täydeltä. 

Vaan täälläpä oli hyvä palvelu: Havenmeester oli vastassa, kyseli veneen mittoja, juoksi oikealle paikalle ja megafonilla huusi meidätkin sinne. Hän myös auttoi kiinnittymisessä, toivotti tervetulleeksi, kertoi sosiaalitilojen koodin ja muut tärkeät asiat ennen kuin kiiruhti seuraavaa venettä vastaan; kiitos avusta!

Kävimme Havenmeesterin toimistossa maksamassa satamamaksun ja ostamassa uuden Staande mastroute –kartan sekä pallolepuuttajan. Samalla saimme taas hyviä neuvoja huomiseen matkan jatkamiseen.Kaupunkikierroksella emme täälläkään päässeet mihinkään kirkkoon sisälle ja ruokakauppa löytyi yllättävästä paikasta: Minusta rakennus näytti juhlatalolta, mutta siellä olikin yhdeksään asti auki oleva supermarket!  


Kun saimme ostokset tehtyä, kävimme läheisessä ravintolassa syömässä. Halvalla pääsimme, kun söimme viikon tarjouksen; minä kokonaisena paistetun ison kampelan ja Kapu kunnon pihvin lisukkeineen.

Muutamia erikoisuuksia Gröningissä näimme myös: Kaupungilla mm. puupyörän ja satamassa moottoriveneen perässä Japanin lipun.


Huomennna seuraava silta aukeaa aamulla yhdeksältä ja jos matka sujuu hyvin, niin meidän pitäisi päivässä ennättää Leeuwerdeniin; näin kertoi Havenkontorin kaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!