sunnuntai 18. elokuuta 2013

15-17.8. Paikkojen vaihdostaKun saatiin sovittua veneelle talvisäilytyspaikka katon alta Zwartsluisissa, niin minun oli aika hakea auto Fehmarnilta. Hollantiin. Olimme siis keväällä tulleet omalla autolla veneellemme ja sillä oli tarkoitus mennä takaisin kotiin. Ja todella sieltä Fehmarnin kautta kotiin, kun alkuperäisen suunnitelman mukaan vene piti jättää toiseksikin talveksi Aurinkosaarelle.
Vaan nyt oltiinkin Hollannissa; autossa oli tavaroita, jotka kuuluvat veneeseen ja toisin päin. Siis veneessä on paljon ylimääräistä kampetta, joka pitää saada kotiin. Vuosi sitten purjehduskauden lopettajaisiksi postitimme Hankoon 3 pakettia, yht. 47 kiloa ylimääräistä rompetta. Nyt oli tarkoitus kuskata ylimääräiset tavarat autolla, joten se oli saatava paikalle.
Niinpä lähdin torstaiaamuna Amsterdamista junalla kohti Hampuria. (Samoihin aikoihin Kapu lähti ajamaan SeijMeriä kohti Ketelmeeriä ja Zwartemeeriä.)

Amsterdamin päärautatieasema on vanha, kaunis rakennus, onneksi remonteissa on säilytetty vanhat rakenteet.


Anne ja Xenia olivat rautatieasemallaHampurissa minua vastassa ja kävelimme Hafen Cityn läpi suomalaiselle merimieskirkolle, ennen kuin ”kotiuduimme” Odenstraselle. Uusi asuinalue, Hafen City, on rakennettu entiselle, käytöstä poistetulle satama-alueelle ja on tosi mielenkiintoinen paikka. Osittain vielä rakennustyömaa, sillä aluetta rakennetaan jatkuvasti. Nykyisinkin se on jo suosittu konsertti-, näyttely- ja kävelyalue, joka on viihtyisän oloinen läpikävelijänkin silmin.


 Perjantaiaamuna junailin itseni Hampurista Putgardenin kautta Burgiin. Maksoin Köllille telakointi- ja säilytysmaksut ja lähdin ajamaan kohti Hollantia. Reitti oli kartalla melkein suora,kohti lounasta, matkaa Zwartsluisiin 471 km, johon aikaa menisi alta 5 tuntia nykyisellä liikenteellä. Näin toiveikkaasti asian oli ilmaistu, kun otin Samsungini navigointiohjelman käyttöön. Oikea navigaattorini on autossani Suomessa, joten piti turvautua kännykkään. 
Vaan hentoinen naisääni, joka ajo-ohjeita silloin tällöin ilmoitteli, ei tiennyt radiossa luetuista Stau- ja Stop and go –ilmoituksista mitään. Ruuhkien ja tietöiden takia esim. Hampurin ohitus, noin 50 km, kesti tunnin. Siis toivottu aikataulu ei pitänyt paikkaansa, vaan olin sateisessa ja pimenevässä Zwartsluisissa vasta yli 7 tunnin ajon jälkeen.

Löysin SeijMerin ja Kapun telakan laiturista melko epämukavasta paikasta, sillä veden syvyys viereisessä vierasvenesatamassa ei olut riittänyt kunnolliseen laituripaikkaan. Vietimme melko levottoman yön, sillä paikan ohi kulki kaikki Meppelerdiep-kanavan liikenne. Siksipä heti lauantaiaamuna pyöräilin keskustaan ja kävin varaamassa venepaikan  Zwarte Water –joella olevasta isosta jahtisatamasta. Sinne Kapu siirsikin SeijMerin, kun olimme ensin veneestä nostaneet tavaraa autoon. Nythän auton sai ajettua ihan veneen vierellä, täällä venesatamassa minun oli jätettävä se camping-alueen parkkipaikalle kauas laitureita. 

Osnabrükin asemalta

Hafen Cityyn tehdään paljon opastettuja tutustuminkierroksia

Laivakirkko Hampurissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!