keskiviikko 7. elokuuta 2013

2.8. Kohti AmsterdamiaAamusella kävimme ennen Lelystadista lähtöä kauppaostoksilla, sillä jääkaapissa ei taaskaan ollut juuri mitään. Tärkeimpiä ostettavia on mineraalivesi, sillä auringossa oleskelu juomatta on tosi tukalaa. Kauraryynit olivat jo loppuneet, eikä Lelystadin kaupasta saanut vastaavia.

Aamiaiseksi söimme kaurapuuron sijaan kaura- ja myslileipää,
 joka sekin täytti yön nälkäistä mahaa.
Neljän tunnin koneistuksen jälkeen ohitimme ensin Schellingwouderbrug –sillan ja pian saavuimme Oranjesluizen -sululle. Sulutuksessa oli taas paljon veneitä, vesi laski vain kymmenisen senttiä ja sitten olimmekin jo Amsterdamissa.Parin mailin maltillisen ajon jälkeen käännyimme sisään Sixhavenin vierasvenesatamaan. Satama oli näin perjantai-iltapäivällä jo aivan täysi.

Jouduimme ison vuokratun kanavaveneen kylkeen ja toiseen kylkeemme kiinnittyi saman tien purjevene. Ja kaikki Vuokraveneellä oli liikkeellä sveitsiläinen perhe, joka teki parin viikon kanavametkan Hollannissa. Rouva kertoi kaipaavansa Suomeen, jossa on kaunista eikä niin kuumaa kuin täällä…

Satamaan tuli lisää veneitä koko alkuillan ajan, ja mielestäni satamakapteeni otti niitä sisään liikaa. Jos jossain veneessä olisi syttynyt tulipalo, niin kuinkas…  

Tänään emme enempää jaksaneetkaan, vaan kun kovametelinen musiikki loppui lähistöltä, kävimme nukkumaan ja odottamaan aamua, jolloin ehkä saisimme kunnon laituripaikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!