keskiviikko 7. elokuuta 2013

1.8. Ensimmäinen elokuuta ja viimeinen kanavia... tältä erääAamulla jouduimme heti sillan avaukseen ja tiesimme nyt olevamme Prinses Margarietkanaalilla. Siinä kartassa, jonka olimme saaneet Norderneyssä, oli Staandemast-reitti eri paikassa kuin uudessa kartassa, jonka olin ostanut Goningenista. Emme olleet oikein varmoja viime yön kiinnittymispaikastamme, vaikka meillä oli GPS-loggeri päällä. Jostain syystä loggeri sijoittaa kuvat eri paikkaan, kuin missä tiedän ne ottaneeni.

Tässä yövyimme tuntemattomassa paikassa
Reilu tunti lähdöstämme olimme akveduktilla, joka menee valtatien yli Grow:n pohjoispuolella. Sain siitä kuvan, vaikka akvedukti ja rautatiesilta tulivatkin hieman yllättäen eteemme… 


Matka jatkui ja ennen yhtätoista saavuimme Sneekermeer:lle, siis järvelle. Ihmettelimme kylttiä, jossa on auto nosturin nokassa. Myöhemmin ymmärsimme sen osoittavan paikkaa, jossa autot nostetaan jokilaivojen kyytiin. 

Järven jälkeen oli pätkä kanavaa ja taas uusi järvi, välillä tietenkin taas silta. Vielä yksi silta ja saavuimme Prinses Margarietsluis- sululle, joka erottaa kanavan Ijsellmeer:stä. Kaikki odottavat veneet tungeksivat yhtä aikaa sulkuun ja meno vaikutti aika kaoottiselta. Hyvin kuitenkin kaikki mahduimme, vaikka aikaa menikin enemmän kuin mitä varmaan piti. Sulku ja silta on ilmoitettu avattavaksi kahdenkymmenen minuutin välein, vaan tähän sulun täyttöön meni jo yli 20 minuuttia.


Saavuimme siis Ijsellmeer:lle, joka on suuri sisämeri. Pato erottaa sen pohjoisessa Waddenzee:stä ja etelässä Markermeer:stä. Veden syvyys näyttäisi olevan aika tasaisesti alta 5 metriä ja vedessä oli jonkin verran levälauttoja. 

40 km:n ajon jälkeen olimme sillä sululla, josta pääsimme Markermeerille, jonka jälkeen rantauduimme Lelystadin kaupunkiin. Päivälle tuli pituutta 10 tuntia ja siinä ajassa motoroimme 46 mailia. Kanavallahan ei saa purjehtia ja järvellä oli tietenkin vastatuuli, kuten meille aina tuntuu käyvän, joten olemme kulkeneet moottorin voimalla koko viikon. Kävimme sataman läheisellä kaupalla, vaan se oli jo kiinni. Saimme kuitenkin syödäksemme pitseriassa ja jätimme kauppaostokset aamuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!