sunnuntai 1. syyskuuta 2013

18.-19.8 Selvä juttu ja sadetta sekä kirkasta...


Kapu oli siis päässyt yhden yöpymisen taktiikalla Zwartsluisiin. Kun minä yövyin vuoteessa Hampurissa, oli hän joutunut pimeässä ja sateessa kiinnittymään kanavan rantaan Ramspolbrukiin 46 mailin ajon jälkeen. Sieltä oli sitten perjantaina ollut enää 12,5 mailia telakalle, jossa SeijMer nostetaan ylös ensi torstaina. Kesäähän on vielä jäljellä, vaan kyllä meille nyt jo taitaa riittää; jatketaan tästä ensi keväänä. Me lähdemme laivalla kotiin; ei tartte itse navigoida...

Täällä on satanut joka yö ja aamuisin vähintään puolille päiville asti. Sunnuntaina pääsimme kuitenkin pyöräilemään nähtävyyksiä katselemaan. Tällä pienellä paikkakunnalla ei kyllä juuri fillaria tarvitsisi; matkat on niin lyhyitä. Eikä kyllä nähtävääkään ole kyllästymiseen asti: muutama suljettu kirkko, joitain viehättäviä vanhoja ja uusia taloja, museosulku ja pari nostosiltaa, linja-autoasema ja kätevä pyöräparkki, lampi suihkukaivoineen.


Toinen suljettu kirkko

Museosulku
Vanhahkoja taloja Zwartsluisissa

Suihkukaivo

Kätevä pyöräparkki Zwartsluisin linja-autoasemalla


Tämä campingalue, joka on venesataman yhteydessä, sen sijaan on mitä mielenkiintoisimman näköinen. Minun mielikuvani campingalueesta on sellainen, jossa on autoja, asuntovaunuja ja telttoja. Täälläkin taitaa olla tilaa noille, mutta alueella ei niitä näytä juuri olevan, vaan asutus näyttää pikemminkin vakituiselta. Eivätkä useimmat talot ole mitään matkailuvaunuja, vaan sellaisia oikean talon näköisiä rakennuksia, joissa on isot ikkunat ja hienosti laitetut pihat. .
Täysikuukin loisti koko komeudessaan yöllä melkein kirkkaalta taivaalta ja sain siitä jonkinlaisen kuvan
Mikähän tämä kauniiin värinen otus on, kun siitä tulee aikuinen...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!