maanantai 20. toukokuuta 2013

20.5. Fehmarnsundissa

ajeltiin tänään helluntaimaanantaina. Ja kaupat olivat tällä kaikki auki, vaikka kuulema katolisessa Münchenissä vietetän helluntaita lepopäivänä. Suomessahan on ollut kait ihan tavallinen maanantai ja työpäivä. Täällä ilma oli tänään suurimmaksi osaksi pilvinen, vaikka suheellisen lämmintä on ollut.

Aamulla kävelimme Burgin keskustaan aamiaiselle Tai melkein puolipäivähän silloin jo oli. Kapulla oli jalassaa uudet sandaalit, jotka vihdoin eilen saatiin ostettua Stolzin tavaratalosta. Sopivia kesäkenkiä etsittiin viime kesänä ainakin 25 kenkäkaupasta Itämeren etelärannalta, vaan emme löytäneet soppivia. Ensimmäisen kävelyn perusteella ostos oli onnistunut.

Venettämme ei vieläkään ollut tuotu varastosta satamaan, joten jouduimme varaamaan tämän Zimmerin vielä ensi viikkoon asti. Veneen kunnostuksessa nimittäin vierähtää liki viikko, ennen kuin pääsemme sinne asumaan, joten tässä meillä on tuttu katto pään pällä; hintaan 30 € yö.

Ajelimme Fehmarnin sillalle tai ei sillalle, vaan saaren etelärannalle, melkein sillan alle, Teime rannalla kunnon kävelylenkin katsellen salmessa ja rannalla olevia kalastajia. Myös purjeveneitä oli liikkeellä, mutta tuulen puutteessa ne etenivät konevoimin.


 Matka jatkui sillan länsipuolelle, Strukkamphukin leirintäalueelle, jossa kartan mukaan olisi majakka. Majakat ovat mielenkiintoisia kuvauskohteita, siksi niitä yritetän aina nähdä. Vaan nyt suuren leirintäalueen takana oli vain "pieni" loisto, ei oikea majakka. Pettymystä lieventääksemme söimme paikallisessa ravintolassa gebratenes seelaksfillet mit saltkartoffeln. Ruoka oli hyvää ja täyttävää; toinen kalafilee perunoineen oli otettava mukaan (mitnehmen).
Strukkamphukin loisto
Rapsipeltoja on nyt nähty niin paljon, että kohta keltainen alkaa riittää... rapsipellot tuoksuvat niin hyvälle, että mielelläni käyttäisin suihkusaippuaa, joka tuoksuu kukkivalle rapsipellolle.Monenlaisia kukkia olen myös tänään kuvannut. Ne yritän ladata kuvat.fi-palveluun, jos tällä nettitikulla onnistun. Ainakin kaikki nämä kuvat on minun ollut tallennettava tosi pienessä koossa (jopa alle 100 kt), jotta netteily ei lopu kesken maksetun kuukauden käyttöajan.

 Kuvat löytyvät kansiosta Fehmarnilla kuvattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!