sunnuntai 19. toukokuuta 2013

17.5. Burgissaoltiin viime yönä puolen yön aikaan. Muutamien kommellusten jälkeen löysimme Zimmer Frei –majoitukseemme ja päästiin nukkumaan. Lakanat näyttävät ja varsinkin tuntuvat olevan tekokuitua, joten hieman hikoiluttavaa meillä oli, vaikka huonelämpötila on kivan viileä.
Raiskattu mänty on linnunlaulupuu.
 Taustalla kirkon kellotorni.
 
 Aamuyöstä neljän maissa aloitti joku lintu laulunsa tuossa pihapuussa ja herätti meidät. Onneksi siirsi kohta reviirinrajauksensa hieman kauemmaksi. Ja sitten aamukahdeksalta alkoivat vastapäisen kirkon kellot soitantansa; yksitoikkoinen melodia jatkui kymmenkunta minuuttia.
Siihen oli sitten herättävä kokonaan ja molemmilla oli kiljuva nälkä, eikä muruakaan laittaa rinnan alle. Vaatteet päälle ja etsimään aamiaispaikkaa. Se löytyi Burgin keskustasta leipomon myymälästä ja oli niin runsas 12 Euroon, että saimme Take Away -sämpylät huomenaamuksikin.

Muutoin päivä on kulunut mm. etsiessä autoon sulakkeita (eilen illalla sammuivat valot), ihmetellessä erittäin likaista, vielä varastossa olevaa venettä ja hankkiessa paikalliset puhelin- ja nettiyhteydet. Ostin pre paid -puhelinkortin ja –nettitikun, joten nyt pääsen nettiin aluksi kuukauden ajan. Tämä järjestely tulee halvemmaksi, kuin lunastaa maksullinen WLAN-yhteys eri paikkakunnilla.

Illalla piti lähteä syömään ulos; siis kun täällä majoituksessa ei ole mahdolisuutta ruan laittoon. Laitoin oikein mekon päälleni syömään lähdön kunniaksi. Ja sitten haimme Mäkistä hampurilaiset ja salaatin ja tulimme huoneeseen syömään…

Täällä on kesä! Kirsikka on jo kukkinut, omena ja muut puut kauniissa kukassa ja pellot keltaisenaan rapsia. Lauantaina aiommekin käydä saaren länsipuolella Petersdorffissa rapsijuhlassa. Tänä viikonloppuna on itärannalla Katrinenhofissa Mittelaltermarkt , jossa myös aiomme vierailla. Sinä se lauantai sitten kuluneekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!