lauantai 25. toukokuuta 2013

23.-25.5. Veneen kunnostuksessa

23.5. Torstaina veneemme oli siirretty katon alle.

Samassa hallissa näytti olevan vain erittäin suuria veneitä, liki valtamerialuksia. Viime syksynä olimme kiipeilleet veneeseemme hieman epävarman tuntuisia tikkaita myöten ja samat tikkaat saimme myös nyt käyttöömme. Veneessä näytti kaikki olevan kunnossa: Ei ylimääräistä kosteutta, ei hometta, ei tunkkaista hajua. Kapu aloitti peräöljyjen vaihdon laittamalla vanhat öljyt valumaan ja minä ihmettelin, mitä tavaraa ja vaatteita siellä veneessä oikein olikaan. Kävimme ostamassa pohjan maalit ja muut kunnostustarpeet. Kun sitten söimme kevyeksi lounaaksi tomaattikeiton, paneeratun leikkeen ja marjakiisselin jälkiruuaksi, emme mitään töitä enää jaksaneetkaan tehdä. Onneksi kiire ei ollut tämän näköinen, vaan saatoimme vetäytyä ansaituille päiväunille Zimmeriin. Illemmalla teimme kävelyretken kirkkomaalle, ilman kameraa.

24.5. Perjantaina lähdimme hyvin nukutun yön jälkeen veneelle jo aikaisin aamupäivällä. Nyt hallissa ei ollut työssä kuin yksi mies suuren moottoriveneensä kimpussa, kun edellispäivänä kolmessa veneessä oli kunnostustyöt käynnissä. Kokeilimme pilssipumpun toimintaa, kun pilssissä oli pumpattavaa. Vaan ei onnistunut, pumppu ei toiminut. Kapu kävi pilssissä irrottamassa pumpun ja totesi sen saaneen siipeensä talven pakkasissa. Muutaman tunnin korjaustyön jälkeen hän sai kun saikin pumpun kuntoon ja paikoilleen. Taas säästyi muutama satanen. On niitä kyllä mennytkin, kun kaikki veneen laittoon tarvittava on ostettava kaupasta; mitään ei voi hakea omasta varastosta, kuten Hangossa voisi. Ja onhan tuo veneen talvitelakointikin vielä maksamatta; no, menköön kaikki samaan konkurssiin…

Nyt söimme lounaaksi vain tomaattikeittoa, jotta kaikki voimat eivät menisi ruuan sulatteluun. Teimme jälkiruuaksi kävelylenkin satama-alueella katsellen veneitä jo liki täydessä satamassa. Päivän päätteeksi laitoimme veneen sprayhoodn likoamaan erikoispesuaineliuokseen, jotta saisimme sen kyllästettyä. Se näytti olevan likainen ja homepilkkuinen ja ei pitänyt vettä ollenkaan, joten se todella on saatava impregnoitua veden pitäväksi. Huomenna saan sen huuhdeltua ja kuivumaan.

Illalla olimme taas kävelemässä. Nyt minulla oli kamera mukanani, joten kävimme kirkossa, joka näyttäisi olevan aina auki. Kirkkokuvasarja on nähtävissä seijan kuvat -kansiossa
 

Koska Störtebeker Schwartz-Bier on suosikkioluemme, kävimme nauttimassa yhdet pienet paikallisessa Störtebeker –ravintolassa. Olisimme halunneet ostaa juomalasit omaksemme, vaan ei niitä kuulemma saa myydä.

Lauantaina on vahattava vene, koska majoituksemme tässä Zimmerissä on maksettu vain maanantaihin asti. Veneessä ei saa asua sen ollessa hallissa, joten kaikki kuivan tilan työt on saatava tehtyä viimeistään maanantaina. 

25.5. lauantai Taas vesisadetta

Aamusta alkaen oli tänään vesisadetta. Ja aamuherätys kävi pirteästi: kello 6 alkoi kuulua torvisoittoa! Joku soittokunta marssi jossain lähistöllä vesisateessa. Laitoimme ikkunan kiinni ja jatkoimme muutaman tunnin vielä unta. Hallila sain sitten vahattua veneen toisen kyljen. Olimme eilen ostaneet halvinta venevahaa ja se taisi kostautua: en saanut vahattua pintaa kiiltäväksi, vaan se jäi rasvaisen läikikkääksi. Katsotaan humenna uudelleen... Nyt olemme Mäkissä syömässä salaattia ja käytän ilmaisen nettitunnin hyödykseni.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!