sunnuntai 19. toukokuuta 2013

19.5. Puttgardenissa käymässä


.
Tänään ajelimme mutkan kautta Puttgardeniin. Siis emme päässeetkään moottoritielle kuvittelemastamme risteyksestä,joten jouduimme ajamaan Landkirchenin kautta. Ei siitä pitkää lenkkiä tullut, sillä täälllä Fehmarnissa etäisyydet ovat tosi lyhyitä. Venetervikeliikkeen myyjäpoika totesikin perjantaina, että hän ei tarvitse autoa, vaan täällä pärjää polkupyörällä. Ja pyöräilijöitä kyllä riittääkin, samoin fillarivuokraamoita. Emme mekään ehkä autoilla ajelisi, jos olisimme jo saaneet omat polkupyörät veneestä.

Ajoimme siis kymmenen kilometrin päähän saaren koillisrannalle, josta on lauttayhteys Tanskan Rödbyhyn. Matkaa on noin 18 km ja lauttamatka kestää 45 minuuttia. Lautat kulkevat 2 kertaa tunnissa ja liikenne jatkuu läpi vuorokauden.

Tänään oli pilvinen ja utuinen päivä. Marellä näytti olevan jopa sumua.
Lauttaa käyttävät paitsi Tanskasta Saksaan mantereelle ajavat autot, niin myös tanskalaiset, jotka käyvät ostoksilla Fehmarnilla. Satamassa on suuri proomu, Port Center, joka oli täynnään alkoholia! En ole voinut kuvitellakaan, että eri juomia on niin montaa eri merkkiä. Ja että tanskalaisia matkailijoita niin  paljon ja jokaisella ostoskärryt täynnään juomalaatikoita. Mitään nappikauppaa siellä ei todellakaan käyty, jollei siksi lasketa meidän ostamiamme kolme pulloa ja yhtä viinilaatikkoa. Siis Puttgarden on tanskalaisille kuten Tallinna suomalaisille: Sieltä haetaan halvalla juomista!


 Täällä Saksassa on tänään ollut Pfingsten eli helluntai, kuten muuallakin. Vaan Suomesta poiketen täällä on huomenna käsittääksemme Pfingsten-maanantai ja vapaapäivä työstä. Tänään kuitenkin kait kaikki kaupat olivat auki koko päivän; saa nähdä onko huomenna samoin. Liikenne on koko päivän ollut kovaa, Burgin sisäänajotiellä oli ajoittain tosi ruuhkaista.

Sumuisen ilman takia kukkivatn hedelmäpuun kuva ei anna oikeutta todellisuudelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!