keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

18.6. Hammaslääkäri auttoi Heiligenhafenissa


Lähdimme aamulla liikkeelle jo klo 7.00. Gepsuun olimme laittaneet 2 waypointia eli reittipistettä, joiden avulla motoroimme Heiligenhafenin itäviitalle.

Kaupungin kalasataman yhteydessä olevaan pursiseuran venesatamaan kiinnityimme ystävällisen Hafenmeisterin avustuksella jo kello 8.00.  


 Hän neuvoi meille tien hammaslääkäriin ja niin lähdimme ilman aamiaista kohti kaupungin raatihuonetta.

Heiligenhafenin raatihuone
Haimme pankkiautomaatista rahaa, myös ensimmäisen uuden 5 Euron setelin, ja kysyimme zahnartzia eräältä neitokaiselta. Hän viittasi pankin oven viereiseen oveen ja tuli itse näyttämään meille tietä. Vastanoton henkilökunta ei oikein paljon osannut englantia, ja kesti kauan, ennen kuin he saivat selitettyä, että Kapu joutuisi itse maksamaan hoitomaksun; heillähän on Krankenkasse, joka korvaa hoidot. Tottahan tuon tiesimme ja matkavakuutus korvaa ensiapuluontoisen hammashoidon, korkeintaan 120 €. Pian kärsivä mies pääsi lääkärin käsittelyyn. Tämä tarkisti hammastilanteen eikä löytänyt reikää. Otti sitten kaksi kuvaa ja näytti kuvaruudulta, että hampaan alla oli tulehdus, eli ilmeisesti mätäpesäke. Hän teki jotain Kapun suussa ja määräsi antibioottikuurin. Huomenna menemme uudelleen tarkastukseen ja maksamaan hoidon, sillä tänään heidän kompuutterinsa uusi ohjelma ei toiminut…
Kapun tunsi nyt leukansa ja päänsä niin terveiksi, että kävimme ostamassa leipomosta täytetyt sämpylät ja mansikkatortun. Kun hän sitten veneellä aloitti aamiaisensa syömällä ensin kaurapuuroa, iski kipu uudelleen! Vaati särkylääkkeen ja kesti pitkään, ennen kuin hän pääsi siihen mansikkatorttuun asti. Päivän mittaan kipu on tuli monesti takasin, vaan onneksi oireet ovat kai lievenemään päin…


Kiertelimme kaupungilla, kuvasin, löysimme turisti-infon ja kirkon
Kirkon muuraus on mielenkiintoisen näköinen
ja saimme kahvilan osoitteen, jossa Internetin langaton käyttö maksaa vain 1,5 Euroa tunti. Huomenna sinne sitten kahville kone kainalossa. Nyt käytän viimeiset minuutit LAN1-kortin kahdesta tunnista.

Lisäys aamulla 19.6. Paitsi, että en käyttänyt LAN1 korttia, kun sillä ei ollut kenttää satamassa.Olemme nyt hammaslääkärikäynnin jälkeen konditoriassa, jossa on tunnin ilmainen WLAN-yhteys asiakkaille.



Nyt on ruusuaika. Tämäkin kaupunki tuoksuu ruusuiselta ja niitä kasvaa melkein joka talon pihassa; myös kirkon seinustalla.



Ruusuja kirkon seinustalla

Uutta ja vanhaa sopuisasti rinnakkain


Ovenpielet on kukin koristeltuja ja seinät ruusuin

Muitakin kukkia täällä on kuin ruusuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!