keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

9.7. Rauhallinen matkailu jatkuu
Aamusta emme pitäneet kiirettä, vaikka minun pitikin nousta jo klo 8 vastaanottamaan ja maksamaan sämpylöitä. Irrottauduimme laiturista vasta puoli kahdentoista tietämissä ja HUOM. minä ohjastin, Kapu irrotti köydet. Täällä leveällä joella on hyvä harjoitella veneen peruuttamista; ei ole pelkoa törmäämisestä toisiin veneisiin.

Reilun tunnin matkalla Eider-jokea alas ihmettelimme muutamaa asuntolaivaa ja kaivinkonetta, joka näytti muokkaavan rantoja; tosin kuljettajalla taisi olla ruokatunti ohi ajaessamme…


Reilun tunnin ajon jälkeen etsiydyimme Süderstapelin venesatamaan. Muutoin meni hyvin, mutta ensin yrittämämme paikat olivat aivan liian matalia meille, emme päässeet perille laituriin asti. Kolmannessa paikassa jäi vettä kölin alle kymmenkunta senttiä; toivottavasti emme joudu aaltojen keinuttamaksi, ettei köli ota pohjaan.


Pian kiinnittymisen jälkeen tuli Hafenmeisteri hakemaan maksun ja kertoi paikalla olevan ilmaisen nettiyhteyden, joka ei kuitenkaan ulottuisi laituriin asti. Myöhemmin iltapäivällä kävelin läppärini kanssa hänen toimistoonsa ja otettuaan selville koneeni IP-osoitteen, hän sai minut yhdistettyä verkkoon. Valitettavasti koneessani on huono akku, joten se toimi ilman verkkovirtaa. Sain kuitenkin piuhan ja virtaa, mutta ulkona oli niin kirkasta, että koneen käyttämisestä ei tullut oikeastaan mitään.

Sitten lähdimme kylälle ja tutustumaan paikalliseen kirkkoon. Aikamoinen ylämäki piti ensi kiivetä, jotta pääsimme rannasta kylän keskustaan.

Pieni kauppa löytyi ja erikoisen näköinen kirkko, joka kuitenkin oli suljettu. Seinässä oli kyltti, joka mainosti kirkkoa saneeratun EU-rahalla, joten eikö eu-laisilla pitäisi olla mahdollisuus päästä sinne? Palasimme pian takaisin veneelle ruuan laittoon. Kapu on meillä se, joka useimmiten laittaa ruuan ja tiskaa astiat. Niin tänäänkin ja hyvin tuli syötyä.Illemmalla lähdin naisten suihkuhuoneeseen, jossa sain netin toimimaan ja verkkovirtaa koneeseen; niin sain muutaman blogin päivitettyä. Auringonlasku jäi tältä illalta tosin näkemättä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!