tiistai 30. heinäkuuta 2013

28.7. Vihdoin matkaan myötävirtaan ja sopivaan tuuleenAamulla heräsimme aurinkoiseen, vaan kovin tuuliseen päivään. Aikamme ihmeteltyämme päätimme kuitenkin lähteä liikkeelle; ihan laskuveden viime hetkillä. Samoihin aikoihin lähti monta muutakin venettä ja laivaa ja kaikki käännyimme Borkumin Fischerbaljen kohdalta Ems-joen suuta kohti, siis kaakkoon. Matka sujui hyvin: oli nousuvesi ja navakka, sopiva tuuli lännen puolelta; vauhtia oli pitkät ajat jopa yli 8 solmua; ja vain pelkällä keulapurjeella!
Laivaliikennettä oli riittävästi, suuria laivoja tuli ja meni. Myös Stettin-höyrylaiva tuli vastaan ja sain siitä taas kuvia, vaikka välillä se melkein savusti meidät mustaksi…


 Hyvin löysimme kanavan suun, joka toi meidät Delfziljin satamaan. Satamassa meitä oli vastaanottamassa eilinen kaveri, joka oli antanut meille vuorovesikalenterin. Hän oli palannut kotisatamaansa Tanskan kierros -lomaltaan. 

Lähdimme pian etsimään ruokakauppaa. Löysimmekin Lidlin, joka näin sunnuntaina avautui vasta klo 16.00. Ulkopuolella oli jo paljon väkeä jonottamassa, joten me jatkoimme matkaa ja etsiydyimme kirkoille, joista mikään ei kuitenkaan ollut auki. Näimme parit patsaat, vanhojen moottoripyörien kaupan, komean tuulimyllyn ja tulvasuojaportin.


Vasta takaisin veneelle käännyttymme kävimme ostoksilla tutussa Lidlissä, josta emme kuitenkaan löytäneet esim. pakastemarjoja, joista olisin tehnyt kiisseliä kaurapuuron seuraksi. Ostimme siis taas purkin tuoremehua ja rasian mansikoita, joista sitten keitin kostuketta aamupuuroon. 

Delfziljin Havenmeesterilla ei ollut antaa meille kaupungin karttaa, eikä kaupungista kuulemma löytyisi kysymiämme lepuuttajia, sillä tämä on vain pieni kaupunki. Kapu kävi kurkistamassa kaupungin suojavallin päältä kanavien rajaamia kaupunginosia, jotka kuulemma vaikuttivat viehättäviltä. Ehkä paluumatkalla ennätän minäkin niitä katsomaan. Satamassa oli käytössämme ilmainen, suojaamaton netti, joten illalla minulla oli hieman puuhattavaa.

Näyttisi ollevan juutalaisvainon muistoksi...

Kapua kiinnostivat nämä vanhat motskarit...


Tuulimylly keskellä Delfziljin kaupunkia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!