torstai 18. heinäkuuta 2013

16.7. Kävelypäivä HelgolandissaAamuherääminen kävi sutjakkaasti, kun kyljestämme lähti vene pois. Ja samalla huomasimme kyljessämme toisella puolella olevan veneen olleen samassa jamassa kanssamme Tönningissä… siis vuoroveden armoilla. Ruotsalaiset olivat menossa Mustamerelle ja olivat myös olleet eka kertaa kunnon laskuvedessä kuivilla.

Aamupäivällä näytti hyvinkin sumuiselta; ainakin ylämaassa oleva linkkitorni oli osittain pilvessä. Lähdimme kuitenkin puolenpäivän jälkeen kävelemään. Ensin kuljimme alamaan keskustan läpi,


sitten nousimme hengästyttävän pitkät portaat ylös, hikoilimme ylämaan vilkkaan kauppakeskittymän läpi ja sitten poikkesimme kirkkoon.

Sitten olimmekin valmiit kulkemaan jyrkänteen reunalla olevaa polkua. Tai tiehän se melkein oli: päällystetty laattakivillä, ja reunassa kaide. Se oli merkitty soveltuvan liikuntaesteisillekin ja matkalla näimme monia pyörätuoleja. Kävimme melkein eteläisimmällä reunalla ja myös korkeimmalla huipulla, jossa oli kesyjä lampaita. Lehmiäkin näytti yläniityllä olevan ja jyrkänteillä pesi tuhansia lintuja. Meille tuli kuuma kävellessä, vaikka ylhäällä kävi välillä raikas tuuli. Polun pituus oli kaikkineen 3,5 km ja me kävelimme siitä suurimman osan. Emme kuitenkaan nähneet Lange Annaa, sillä se olikin juuri siinä kulmassa, jonka jätimme ainoana käymättä. Lange Anna on korkea rauki eli kivipylväs, jossa myös pesii lintuja. Kävelyn jälkeen maittoi ruoka: Söimme Störtebeker-ravintolassa Labskaussia, hakemaamme Störtebeker-olutta siellä ei ollut. Takaisin veneelle tultua sain naapuriveneen nuorisolta lainaksi nettitunnukset ja saatoin päivittää blogitekstejä; WLANin nopeus ei riittänyt kuvien lataamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!