torstai 4. heinäkuuta 2013

2.7 Kohti KieliäTiistaiaamu valkeni aurinkoisena ja irrottauduimme laiturista jo 9.30.

Kappeln kirkkoineen  jää taakse...
 
Koneistimme Schleimünden suulle monen muun veneen kanssa
Schleimünden suulla taas
ja vuonon suojasta päästyämme nostimme purjeet, kuten kaikki muutkin.


Viiden tunnin mukavan, vaikkakin kylmähkön purjehduksen jälkeen olimme etsimässä laituripaikkaa Kielin kaupungin rannoilta. Olisin tietenkin halunnut eteläisimpään satamaan, josta matka keskustaan olisi ollut lyhin, mutta niissä kävi niin kova swell, ohiajavien alusten synnyttämä aaltoilu, että vasta neljän katsastamamme paikka näytti sopivalta.

Kiinnityimme siis Blüherbrücken veneseuran laituriin ja maksoimme satamamaksun Düsterbrookin Hafenmeisterille.
Näissä isoissa paikoissa ei tunnuta olevan kiinnostuneita veneen nimestä eikä kotimaasta, ainoastaan pituus merkitsee ja sen perusteella maksetaan. Niin, ja rahaa vastaan myös lunastetaan suihkupoletti; täällä 1€/6 minuuttia. Minä en kyllä saa suihkussa kulutettua kuutta minuuttia vettä; tulisiko tuo Kapu kanssani…?

2 kommenttia:

 1. Kiitos kun selvitit Marttailunurkassa miksi en saanut lähetettyä mun kmmenti!Siitä taas saimme todisteen, että Martat selvittää kaiken!
  Kiitos niin hienosta matkakertomuksestasi, paljon olette kokeneet ja nähneet!Sääli vaan että olette myös joutuneet lääkäripalvelut käyttämään!
  Hienot kuvat sinulla!Heiligenhafenissa olen itse ollut mutta silloin ei ollut Merilaituria!Tarkoitus on että pikkuhiljaa luen nämä sun vanhat jutut, ehkä nyt kun alkaa lomaa niin ehtii!Saksa on aina kiehtonut minua niin sen takia niin kiva lukea tän kesän reissustanne!Oletteko kotoisin Hangosta?Anteeksi uteliaisuuttani, itse asun Lohjan Virkkalassa!Hyvää Jatkoa reissulle ja hyviä purjehdusilmoja!Terveisin, Siv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi. Saisinpa useammin jotain tietoa lukijoista...
   Olemme nyt 6.7 Kielin kanavalla, Rendsburgissa ja jatkamme matkaa Pohjanmerelle. Ilmeisesti ollaan Saksassa koko loma. Ja ollaan Hangosta, se on oikein mukava kesäkaupunki. Lohjan läpi tulee jooutuu usein ajamaan, kun menee Hesaan päin.

   Poista

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!