tiistai 16. heinäkuuta 2013

12.7. TideEider eli vuorovesialueella
 Lähdimme saamamme ohjeen mukaisesti klo 14 aikaan pois Treene-joelta Eiderille. Nyt vesi ei ollutkaan korkeimmillaan, vaan vasta nousemassa. Matalimmillaan vesi oli ollut tänään 12.04 ja seuraavaksi ylimmillään 17.38. Meillä oli siis jokea myötävirtaan eli alajuoksulle mennessä 1-1,5 solmun vastavirta. Vesijättömaata oli kahta puolta jokea ja laajaltikin lähellä Tönningiä. Saavuimme kaupungin pursiseuran satamaan kahden ja puolen tunnin motoroinnin jälkeen. Veneen loki näytti meidän ajaneen 12 mailia, vaikka todellisuudessa ajamamme matka oli 8,6 mailia.  Sitä se nousuveden aiheuttama vastavirta teettää…

Kaikki vaikutti siis olevan OK. Tullessamme meitä auttoi Maika-nimisen veneen kippari ja hän kertoi nähneensä meidät jo Rendsburgissa. Hän antoi meille vessakoodin ja neuvoi sähkökaapin paikan. Emme lähteneet minnekään kävelemään ja satamamaksun saimme maksettua vasta klo 19, kun paikallinen Hafenmeister saapui toimistoonsa. Hän neuvoi, että meidän olisi lähdettävä täältä puolitoista tuntia ennen korkeinta nousuvettä, mikä sunnuntaiaamua ajatellen olisi tarkoittanut lähtöä kello 5. Meille ei mennyt jakeluun tuo vastavirtaan ajelu ja päätimme yrittää opetella vuorovesilaskua ihan itse.
Illemmalla ihmettelimme veden laskua; vesi laski ja laski ja laski, kunnes ennen puoltayötä olimme kirjaimellisesti kuivilla. Uskalsimme käydä nukkumaan, vaikka vene tuntuikin olevan kallellaan ja kohta kaatuvan. 

Kuvat myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!