torstai 4. heinäkuuta 2013

1.7. Kappelnissa kierroksella
Maanantaina aamusta kävin kysymässä Satamatoimistosta, löytyisikö paikallisesta Krankenhausista hammaslääkäri; oli nimittäin Kapun ikenen tikkien poistoaika.
Satamakapteeni kuitenkin totesi, että pitää käyttää yksityistä zahnartz’ia ja soitti lähimpään praktiikkaan.

Niinpä sonnustauduimme saman tien ennen puoltapäivää hammaslääkärin vastaanotolle kirkon kupeeseen. Nuori reipas nainen poisti tikit ja laittoi väliaikaisen paikan Kapun viimeiseen alahampaaseen. Koska Kapulla ei ollut passia mukana, vaikka EU-kortti olikin, niin jouduimme maksamaan hoidon käteisellä.
 Palasimme veneelle ja koska tilanne tuntui niin paljon entistä paremmalta, etsiydyimme päiväruokailuun keskustan Kappeli nimiseen ravintolaan. Söimme maittavat keittoannokset ja jälkiruuaksi Kapulle kermavaahtoa ja minulle omenastruudeli jäätelön kera; jaoimme siis annoksen tasan…Koska minulla oli kamera nyt mukana, niin kävimme katsastamassa kirkon, jossa erikoisuutena näytti olevan saarnastuoli alttarin päällä. Kirkossa oli perusteellinen siivous käynnissä, joten en kovin lähelle alttaria päässyt kamerani kanssa.


Kiersimme kaupunkia, joka minun mielestäni oli aika sekavan oloinen. Niinpä kun kävin tilaamassa Jöns Passagessa olevasta kampaamosta hiustenleikkuu -ajan, niin Kapun piti minut tunnin päästä saattaa sinne; itse en ehkä olisi löytänytkään takaisin. Sain hiukseni lyhennettyä, vaikka sovittu aika venyi tunnin myöhemmäksi. Hinta oli vain puolet Suomen hinnasta ja jälki miellyttää minua suuresti. Illalla käytimme taas vaihteeksi Gongstar-nettitikkua, johon päivällä olin paikallisesta Stolzista ostanut taas lisää Guthabenia. Yhteys oli tosi hidas; taisi mennä puoli tuntia, että saimme muutaman laskun maksettua. Kävin vielä illalla hyödyntämässä satamakadun avointa, suojaamatonta nettiyhteyttä ja päivitin blogiani suljetussa, pimeässä ja kylmässä satamakuppilassa. 

Täällä myydään skandinaavista designia. Minä sain norsun...

Kalakauppias ja asiakas...

Kalastusveneen valmistelua...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!