lauantai 6. heinäkuuta 2013

5.7. Kanavamatkailua.
Ihan aamusta emme lähteneet liikkeelle, vaan vasta 10.30 irrottauduimme pylväiden välistä. Täällä näyttäisi joka venesatamassa olevan paalukiinnitys veneille, ja se ei välttämättä ole kaikkein helpointa tottumattomille varsinkaan, jos tuuli painaa venettä sivuun. Pääsimme kuitenkin liikkeelle ja saavuimme Kielin kanavan edustalle ennen puoltapäivää. Kiinnityimme sivuttain pitkään, korkeaan laituriin, jossa näytti olevan yksi suomalainenkin purjevene. Emme kuitenkaan olleet heidän kanssaan juttusilla; poliisit sen sijaan olivat (syytä emme tiedä).


Jututin erästä saksalaista moottoriveneilijää, joka antoi hyviä neuvoja kanavaan menoon. Niinpä lähdimme odottamaan uuden sulun suulle kauppalaivaa saapuvaksi kohti Pohjanmerta. Kielin kanavassa kun huviveneet sulutetaan yhdessä kauppalaivojen kanssa ja kerätään useita veneitä samaan sulutukseen.  Kanavasta ajoi ulos toistakymmentä huvivenettä ja suuri kauppalaiva, yhtään ei näkynyt olevan menossa kanavalle. Vaan hetken ympyrää ajettuamme kuulin kovaäänisen huudon ja meriradiopuhelimeen vastattuani meitä kehotettiin ajamaan heti sulkuun. Siis kävipä meille hyvä tuuri: vajaan puolen tunnin odottelun jälkeen pääsimme sulutukseen, ja yksin! Kiinnitimme veneen kelluvaan ”puulauttaan” ja Kapu kiipesi ylös kioskille maksamaan kanavamaksun. 
Se oli kohdaltamme 12 Euroa; ja kuitti säilöön, jos joku sitä myöhemmin kyselee. Sulussa vei nousi ehkä 10 senttiä ja pian saimme käskyn ajaa ulos.
 


 Matka kanavalla oli pikemminkin kuin jokiajelu ilman mainittavaa virtaa. Samaan suuntaan kanssamme ei näkynyt olevan menossa kukaan. 


Vastaan sen sijaan tuli veneitä koko ajan; kymmeniä huviveneitä ja kymmenkunta suurta laivaa. 


 
Neljän tunnin ajon jälkeen tulimme 65, 5 kilometrin kohdalle ja käännyimme kohti Rendsburgin kaupunkia. Saimme paalupaikan vierasvenesatamasta. Siisti paikka melkein kaupungin keskustassa ja täällä on ilmainen netti! Tosin se ei tunnu täällä veneessä asti toimivan. Sataman vieressä on tivoli, josta kuuluu aikamoinen meteli, vaan kait se yöksi loppuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!