torstai 18. heinäkuuta 2013

17.7. Merivesiuimalassa.Tänäänkin aamusta oli pilvistä, vaan puolen päivän tietämissä aurinko alkoi taas kuumettaa. Varsinkin veneessä oli ajoittain tukahduttavan kuuma, koska tuuli ei päässyt laskuveden aikaan tänne monttuun ollenkaan. Päivällä kävimme ostamassa taas lisää merikortteja ja hain Hafenmeisterilta juomavettä limsapulloihin. Täällä saarella tehdään juomavesi merivedestä, joten se on arvokasta. Veneeseen tankkaaminen maksaa kait euron/100 l, vaan tuon 4,5 litraa saimme ilmaiseksi.  Sähköstä maksetaan automaattiin; 1€/kWt. Olimme alkuun ilman maasähköä, kun meillä on tehokkaat aurinkokennot. Vaan tänään huomasimme, että vierestämme lähteneeltä veneeltä oli jäänyt käyttämättä maksamaansa virtaa, joten otimme sen sujuvasti käyttöön. Laitoin 50 centin kolikon lisää ja nyt riittää virtaa niin jääkaapeille kun tiskivedenkin lämmittämiseen; sitähän ei sentään aurinkoenergialla veneessämme voi lämmittää.

Lähdin kylpylään kello kolmen jälkeen, jolloin hinta on halvempi kuin kello 12-15.00; silloin käyvät laivaturistit uimassa. Yhdeksällä Eurolla sain uima- ja saunaluvan. Pukuhuoneessa oli Euron pantilla lukittavia kaappeja kaikille ja joitakin ”yksiöitä”, joissa saattoi riisuutua ja pukeutua. Suihkuhuoneet olivat erilliset miehille ja naisille ja uima-allasalueella oli pukeutumispakko. Kävin ensin ulkouima-altaassa. Vesi oli todella merivettä, koska se oli tavattoman suolaista. Se ei kuitenkaan mielestäni ollut luvatun 26 asteen lämpöistä, vaan hieman viileämpää. Kuitenkin paljon lämpimämpää kuin oikea merivesi, joka näyttää olevan täällä vain 14 astetta. Saunaosastolla toisessa kerroksessa oli kolme saunaa ja siellä ei saanut olla uimapuku päällä. Kuumin sauna oli 85 asteinen ja siellä piti olla kuiva pyyhe niin pepun kuin jalkojenkin alla. Kaunis sauna ja hyvä lämpö, vaan ei tuntunut luontevalta istua lauteilla, joille ei saanut laittaa mitään kosteaa…
Höyrysauna oli aika mukavan tuntuinen ja hajuinen, ja kolmannessa, 60 asteisessa huoneessa, en käynyt olenkaan.
Käväisin saunomisen lomassa uudestaan uima-altaalla ja suolakylvyn jälkeen pääsi onneksi suihkuun, sillä se vesi kirveli kasvoillani ja huulillani.

 

Aamuinen sumu ei nyt lopulta poistunutkaan koko päivänä, vaan kylpylään mennessäni ylämaan masto oli kokonaan pilvessä. Sumu oli laskeutunut myös merelle ja risteilylaivoja ei meinannut sen seasta erottaa. Ilma tuntuu nyt illansuussa tosi kostealta ja kolealta.


 Jos tämmöinen sankka  sumu jatkuu vielä huomennakin, emme ehkä voi lähteä satamasta ulos ollenkaan.

1 kommentti:

  1. Hei/moi!

    Joskus näin tässä blogissa maps.google.comiin tekemäsi oman kartan, mihin olit merkinnyt yöpymispaikkanne. Nyt en näe sitä linkkiä enää missään. Saisitko sen linkin näkymään jokaisella tekstisivulla - tai siis oikeassa palstassa,joka näkyy aina? Ilman karttaa nuo tekstissä olevat paikannimet eivät sano useimmille lukijoille mitään.

    Ystävällisin terveisin,
    Timo

    VastaaPoista

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!