tiistai 16. heinäkuuta 2013

13.7. Vuoroveteen totuttelemassa Tönningissä
Aamulla herätessämme olimme taas vedessä kuin mitään ei olisi ollut pielessä. Kun sitten kaupunkikävelyllä katselimme tätä satamaa ja venettämme, huomasimme SeijMerin todella olevan kuivilla! Satama-altaan pohja oli näkyvissä liki joka kohdasta ja SeijMerimme köli kokonaan ja peräsin puoliksi hautautuneina pohjamutaan. Kyllä kauhistutti katsoa.
Vaan taas ennen kuutta illalla veneemme alla oli taas 3,2 metriä vettä. Ja sama ilmiö toistui reilun 6 tunnin jaksoissa. Ehkä tuohon tottuisi…

Kaupunkikierroksella kävimme tietenkin kirkossa, joka oli aiemmin viikolla nähtyihin verrattuna erittäin koristeellinen; kattokin oli maalattu täyteen kuvia. Torilla, joka on ollut olemassa jo vuodesta 1595, oli raatihuone ja talo, jonka seinässä on kellopeli. Se soittaa melodiaa muutaman kerran päivässä ja se kuului tänne veneeseenkin, tosin aika heikosti.

Kaupungissa on joitain samantyylisiä rakennuksia kuin edellisessä, Friedrichstadtissa, siis hollantilaistyylisiä. Täälläkin on paljon turisteja, lähinnä Tanskasta.

2 kommenttia:

 1. Eikö tuollainen ajoittain pohjassa makaaminen tee pahaa veneelle?

  Jp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait asia on päinvastoin :) Kaikki vedestä tarttunut kait pyyhkiytyy pois, näkit jne... noin siis toivotaan; asiasta ei ole vielä näyttöä puoleen, ei toiseen. JA ainakin jaloille tekee hyvää kävellä merenpohjalla, kun se ei ole veden alla...

   Poista

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!