torstai 4. heinäkuuta 2013

3.7. Keskiviikkopäivä KielissäYöllä oli satanut vettä, vaan onneksi keli poutaantui aamusta. Lähdimme talsimaan kohti Kielin keskustaa jo puoli yhdentoista maissa. Eilen saamamme kartat eivät olleet oikein sopivia vanhoille silmille, vaan koska Kapu on todella hyvä suunnistaja, päädyimme pian vanhalle Raatihuoneelle. Suuri on rakennus ja korkea torni, vaan ei erikoisemmin viehättävä mielestäni.


 Jatkoimme matkaa ja kävimme roomalaiskatolisessa kirkossa, joka näyttää aika modernilta. 
Ulkoa siitä onnistuin samaan vain yhden kuvan, jossa vasemmalla näkyy hieman kirkontornia ja taustalla vanhan raatihuoneen torni.

Lisää Kielin kuvia on seija.kuvat.fi-kansiossa 

 Välillä kävimme postissa, joka löytyi uuden raatihuoneen takaa. Matiaksella on tänään 10-vuotissynttärit, joten laitoin hänelle onnittelukortin ja Saksan lipun matkaan. Taas näimme kirkon,  mutta se kirkko oli sairaustapauksen vuoksi suljettu, joten emme sinne sisään päässeet. Kävimme myös Segel Kiste –nimisessä kaupassa, josta turisti-infon mukaan saisi merikortteja. Kaikkia tarvitsemiamme siellä ei kuitenkaan ollut, joten huomiseksi he lupasivat tilata meille  mm. Eider-joen merikortin. 

Kun olimme jo hyvän matkaa kohti venettä, muisti Kapu, että emme olleet käyneet ruokakaupassa. Suunnistimme siis erään kartan mainoksen mukaan kohti paikallista Sky-kauppaa. Niitä täällä Kielissä näyttäisi olevan toistakymmentä. Vaan kartan mittakaava oli hämäävä kaikella tapaa. Kuvittelimme kaupan olevan aivan Yliopistoklinikan vieressä, vaikka se tosiasiassa oli toista kilometriä kauempana. Löytyihän se viimein, vaikka ostokset teimmekin Penny-marketissa.

Matkaa veneelle oli sitten yli kaksi kilometriä, aurinko paahtoi ajoittain kuumasti ja monen tunnin kävely painoi jo jaloissa. Ja Kapulla myös selässä, sillä ostokset olivat hänen selkä repussaan. Hiki oli meillä molemmilla perille päästyämme, vaan onneksi olin eilen ostanut kaksi suihkupolettia, joten pääsimme pesulle. Ja sade alkoi vasta sitten, kun Kapu tuli suihkusta, joten hän sai kunnon huuhtelun.

Ja Matias tekstaili nyt illalla, että hänen synttärinsä on vasta elokuun 3. päivä, joten hyvissä ajoin on lahjalippu perillä. Kuinkakohan höppänäksi sitä ennättääkään tulla, jos elonaikaa vielä riittää…
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!