maanantai 3. kesäkuuta 2013

31.5.-2.6.13 Toipilaana edelleen

Aurinko paistaa nyt pejantaina jo toista päivää peräkkäin. On toukokuun viimeinen päivä ja huomenna alkaa jo kesä... ainakin -kuu.

Lemmikin sinisiä...
 Kapu laittelee edelleen venettä eikä ole vielä kokonaan selvinnyt flunssastaan. Minä en vielä ole saanut flunssaa ja kävin ostamassa lisää aikaa 15 Eurolla Gongstar-nettitikkuun. Varsinainen rahansyöjä, sillä olin tikun kanssa ostanut 1 GB 15 €:lla kuukaudeksi ja se loppui jo reilun viikon käytöllä eilen. Osaisipa joku selvittää minulle, mitä tekemistä tuolla GB -määrällä on Eurojen kulutukseen... Pitänee käydä ihan joka päivä Mäkissä kahden euron kahvi-omenapiirakka ostoksilla ja käyttää siellä tunnin ilmainen nettiaika. Puhelimen maksullista nettiyhteyttä en ole uskaltanut käyttää kuin navigointiin silloin maahan tullessa. Eikä hot-spotteja ole ollut käytettävissä.

Kesäkuun aluksi kapu sai invertterin johdot soviteltua veneen kaapelikanavaan, joten saamme läppäreille virtaa ilman maasähköäkin. Invertterihän muuttaa akuista tulevan tasavirran vaihtovirraksi, jolloin sähkövehkeitä voi käyttää ilman ”autolaturia”.
Minä olen lepäillyt Zimmerissämme, eikä emäntä ole joka päivä päässyt petaamaan petejämme. Siis täydellistä palvelua; aamiaisineen 55 € per vrk. Toivottavasti matkavakuutus korvaa ylimääräiset majoituskustannukset, muutoin matkabudjettimme on kulutettu, vaikka ei vielä ole kunnolla matkaan päästy…

2.6.13
Tänään sunnuntaina ei aurinko ole enää paistanut kuin hieman pilvien raoista ja tuuli on ollut tosi kovaa ja jopa kylmää. Tein pienen lenkin keskustaan iltapäiväkahville ja samalla kuvasin kaupunkinäkymiä ja kukkia. Kuvaaminen ei ollut helppoa, kun kamerasta pystyin pitämään vain yhdellä kädellä. Ja läppärillä ”viimeistellyt” otokset eivät anna oikeaa kuvaa tämänpäiväisestä pilvisestä ympäristöstä. Kuvat löytyvät kuitenkin kansiosta Kuvia Burgista


Täällä Saksassa on joitain erilaisuuksia koti-Suomeen verrattuna Tai ainakin minä olen ympäristöäni havainnut seuraavasti; saksalaisuutta lähemmin tuntevat voivat korjata mielipiteitäni, kiitos!

Kirkonkellot kuuluvat kalkattavan aamuisin jo kahdeksan aikaan 10 minuutin ajan. Mielestäni se on melkein verrattavissa ympäristörikokseen, siis melun aiheuttamista. Täällä Burgissa ne kellot ovat näköjään katolisen kirkon tornissa, luterilaisen kirkon kellojen ääni kuuluu paljon hillitympänä aikamerkkinä.

Taloissa ei näytä olevan ilmanvaihtoa, siis hormien kautta. Ainakaan minä en ole yhdessäkään vessassa enkä kylppärissä nähnyt katossa venttiiliä. Eikä niissä missään ole m
yöskään ollut lattiakaivoa. Sen sijaan joka paikassa on ikkunat auki, ja mikä ettei, käyhän se ilman vaihtaminen kait niinkin.

Burgin pääkadun eteläinen suojatie, vaikka joku ylittää tien sen vierestä...
Hampurissa minua on aina opetettu antamaan (autonkuljettajana) jalankulkijoille tietä, kun he ovat astumassa suojatielle. Niinhän täällä Burgissakin tehdään. Täällä vain ei ole montakaan suojatietä ja nekin muutamat ovat valo-ohjattuja. Siis jalankulkijoiden on ylitettävä katu melkein henkensä kaupalla, sillä täällä näyttää riittävän liikennettä päiväsaikaan. Siis ne valo-ohjatut suojatiet ovat niin kaukana toisistaan, että mielestäni jalankulkijoita ei voi vaatia ylittämään katua vain niitä myöten. Esimerkiksi Burgin ilmeisen pääkadun, Breite Strassen, molemmin puolin on kaupoja ja katukahviloita vierivieressä, joten kadunylitystarvetta löytyy. Mutta hankalaksi se käy, jos ei muualla voi ylittää sitä katua kuin kahdessa liikennevalo –kohdassa, jotka ovat kadun päissä.


Omakotitalot näyttävät olevan täällä suuria ja Burgissa on melkein joka neljännessä talossa vuokrattavia huoneita tai koko talo Ferien Wohnung -käytössä. Tämä ilmiö siis lähinnä kaupungin etelänpuolisilla kaduilla, joita myöten kuljetaan Burgstaakenin satamaan ja Burgtiefenin uimarannoille.


Kaupoissa on liha, leipomukset ja alkoholijuomat halvempia kuin Suomessa. Muutoin esim. rautakauppojen ja venetarvikeliikkeitten tavarat osin jopa kalliimpia kuin kotona olisi ollut. Lounashinnat ovat 7-12 Euroa; siis samaa hintatasoa. Satuimme onneksemme Möwennest -ravintolaan lounaalle Stolz-tavaratalon yläkertaan. Siellä lounas maksoi vain 5,90 €, joka sopii meille oikein hyvin.
Kahvilassa käynti vuorostaan on paljon edullisempaa, kaljalla käynnistä puhumattakaan. Mukillinen kahvia maksaa 1,5 €, muhkea leivospala 2 € ja herkullinen täytetty, rapea sämpylä noin 3 € sekä pieni olut 1,90 €. Joten ei täällä taida päästä laihtumaan...

Onneksi ylensyöntiä hieman rajoittaa, kun löysimme kuppilan, jossa saimme pienen annoksen ruokaa. Meille ei myyty lasten annosta, vaan 7 €urolla normaallia hieman vajaampi annos; super...!2 kommenttia:

  1. voi harmi kun nyt vasta lueskelen näitä - Starbuckseissa on 2h nettiä käytettävissä, mutta noita 2h sessioita voi olla vaikka kuinka monta päivän aikana...

    VastaaPoista
  2. Kiitti tiedosta, käytetään heti, kunhan tulee Starbucks vastaan :), nyt niitä ei ole ollut näillä mailla

    VastaaPoista

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!