maanantai 17. kesäkuuta 2013

15.6. Päästiin liikkeelle, purjehtimaan!

Lauantain aloitimme viemällä Lidliin takaisin edellispäivänä ostamamme monitoimiraastimen. Olimme etsiskelleet raastinrautaa ja nyt luulimme sellaisen löytäneemme. Hinta oli sopiva, vaan sillä vehkeellä ei saanut raastetta aikaiseksi. Siksi palautimme sen ja saimme tietenkin rahat takaisin, Sitten veimme auton kesäsäilöön Köllnin halliin ja valmistauduimme lähtöön. Pian yhden jälkeen irrotimme veneen laiturista ja suunnistimme ulos satamasta. Ilmassa oli sellaista lähdön tunnelmaa, jota en ennättänyt kuvata ollenkaan. Sillalle johtavalle väylälle päästyämme nostimme purjeet ja kerrankin tuuli oli puolellamme eli melkein takanamme.


Sitten 12 mailin ja kolmen tunnin jälkeen pääsimme Orthin satamaan. Tuuli painoi venettä etelästä, kun kiinnityimme paalupaikkaan keula länteen päin. Vaan onnistuimme hyvin ja minun kätenikin kesti keulaköysien kiinnittämisen kohtuullisesti.


Ja meinasimme lähteä Hafenmeisterin konttoriin ilmoittautumaan, kun Kapu huomasi lännestä nousevan ukonilman. Saimme hätäisesti purjeen peitettyä puomille, kun myrsky iski. Valtava musta pilvimassa vyöryi ylitsemme ja pian tuuli oli niin kovaa, että meidän oli vetäydyttävä veneeseen sisälle ja laitettava luukut kiinni.
Tuulen hieman laannuttua seurasi liki tunnin kestävä kova sade. Sen loputtua tuli venesataman Hafenmeisteri hakemaan laiturimaksun. Kun Kapu oli kiipeämässä veneestä rannalle, löi hän varpaansa johonkin, kaatui ja meinasi pudota mereen. Onneksi se maksunkerääjä oli saanut häntä kauluksesta kiinni ja vetänyt laiturille. Nyt varpaat ovat turvoksissa ja vasen olkapää kipeänä…

 Ilma kylmeni myräkän jälkeen niin paljon, että kun myöhemmin lähdimme kävelylle, oli minun laitettava villapusero päälle ja pipo päähän. Saimme sosiaalitilakoodit ja kävin tarkistamassa, että sieltä löytyy pesukone. Huomenna on nimittäin pestävä kuukauden aikana kertyneet pyykit…
Samalla ihailimme surffareitten hurjaa menoa matalassa vedessä Orthin-lahdella.

Illalla Kapun hammas tuli kipeäksi, eikä hän pystynyt syömään mitään…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kerrot lukeneesi tätä juttua...!